Status for koronavirus og vaksinasjon 8/6

Siden forrige rapportering 4.6. er det oppdaget 254 nye tilfeller av koronavirus i Oslo og 42 nye tilfeller i Bydel Nordstrand. Det ble i går oppdaget 66 nye smittetilfeller i Oslo og 10 i Bydel Nordstrand. Det er nå 57 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 365 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter. Mye av den avdekkede smitten i Oslo de siste dagene kan knyttes til et smitteutbrudd blant russen.

Antall smittede pr. 100 000 innbygger i bydelen er nå 126. Bydelen med lavest smittetrykk er Sagene med 35 smittetilfeller pr. 100 000 innbygger. Vestre Aker er nå bydelen med høyest smitte med 287 smittetilfeller pr. 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 85, tilsvarende tall forrige tirsdag var 46. De siste dagers utvikling i smitten gir utslag på smittetrenden for Oslo nå er svakt stigende. Smittetrenden for Bydel Nordstrand er stigende.

Det ble i går vaksinert 689 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn prioriteringsgruppe 9. Dersom du enda ikke har meldt interesse for å ta vaksine ber vi deg gjøre det på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref

På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. På forhånd takk for hjelpa!