Status for koronavirus og vaksinasjon 4/6

Siden forrige rapportering 1.6. er det oppdaget 359 nye tilfeller av koronavirus i Oslo og 13 nye tilfeller i Bydel Nordstrand. Det ble i går oppdaget 93 nye smittetilfeller i Oslo og 5 i Bydel Nordstrand. Det er nå 20 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 300 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter. Mye av den avdekkede smitten i Oslo de siste dagene kan knyttes til et smitteutbrudd blant russen og det er bestemt at det blir en ukes opphold i russefeiringen.

Antall smittede pr. 100 000 innbygger i bydelen er nå 70. Bydelen med lavest smittetrykk er Grorud med 58 smittetilfeller pr. 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 240 smittetilfeller pr. 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 69, tilsvarende tall forrige fredag var 65. De siste dagers utvikling i smitten gir utslag på smittetrenden for Oslo som nå er stigende. Smittetrenden for Bydel Nordstrand er fortsatt synkende.

Det ble i går vaksinert 372 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn prioriteringsgruppe 9. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref