Status for koronavirus og vaksinasjon 31/5

Det har vært fortsatt lave smittetall i Oslo gjennom helga. Det ble i går påvist 24 nye smittetilfeller i Oslo. Det ble ikke påvist noen nye smittetilfeller i bydelen. Det er nå 17 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 94 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter.

Antall smittede per 100 000 innbygger i bydelen er nå 99. Bydelen med lavest smittetrykk er Nordre Aker med 55 smittetilfeller per 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 307 smittetilfeller per 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 48, tilsvarende tall forrige mandag var 71. Smittetrenden er nå synkende i Oslo og bydelen.

Det ble i går vaksinert 362 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi begynner nå å kalle inn prioriteringsgruppe 9. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref