Status for koronavirus og vaksinasjon 1/6

Smittetallene fortsetter nedover og det er god fremdrift på vaksineringen. Siden smittetoppen for Oslo nå virker å være over vil koronarapporten heretter publiseres to ganger i uka, på tirsdager og fredager.

Det ble i går påvist 48 nye smittetilfeller i Oslo og 2 nye smittetilfeller i bydelen. Det er nå 16 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 133 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter.

Antall smittede per 100 000 innbygger i bydelen er nå 91. Bydelen med lavest smittetrykk er Ullern med 60 smittetilfeller per 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 312 smittetilfeller per 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 45, tilsvarende tall forrige mandag var 68. Smittetrenden er nå synkende i Oslo og bydelen.

Det ble i går vaksinert 294 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi begynner nå å kalle inn prioriteringsgruppe 9. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref