Status for koronavirus og vaksinasjon 26/5

Det ble i går påvist 54 nye smittetilfeller i Oslo og 2 nye smittetilfeller i bydelen. Det er nå 47 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 191 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter.

Antall smittede per 100 000 innbygger i bydelen er nå 129. Bydelen med lavest smittetrykk er Nordre Aker med 74 smittetilfeller per 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 333 smittetilfeller per 100 000 innbygger.

Smitten synker i de aller fleste bydeler sammenlignet med smittetrykket for en uke siden. Vi ser av figuren av smitten øker i bydelene Søndre Nordstrand, Bjerke og Gamle Oslo. Samtidig ser vi en markant nedgang i smitten i bydelene Stovner og Grünerløkka.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 71, tilsvarende tall forrige onsdag var 66. Smittetrenden er nå synkende i Oslo og bydelen.

Vi ser nedgang i smitten for tiende uke på rad. Det ble i uke 20. oppdaget 490 tilfeller av koronasmitte i Oslo. En nedgang på 76 tilfeller fra uke 19.

Det ble i går vaksinert 287 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn prioriteringsgruppe 8. og kontakter 59-åringene. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref