Status for koronavirus og vaksinasjon 25/5

Ny uke. Det har vært forholdsvis lave smittetall gjennom helga og smitten i Oslo synker. Det ble i går påvist 39 nye smittetilfeller i Oslo og 7 nye smittetilfeller i bydelen. Det er nå 49 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 194 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter.

Antall smittede per 100 000 innbygger i bydelen er nå 124. Bydelen med lavest smittetrykk er Ullern med 80 smittetilfeller per 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 345 smittetilfeller per 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 70, tilsvarende tall forrige tirsdag var 81. Smittetrenden er nå synkende i Oslo og bydelen.

Det ble i går vaksinert 103 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn prioriteringsgruppe 8. og kontakter 59/58-åringene. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref