Status for koronavirus og vaksinasjon 21/5

Det ble i går påvist 109 nye smittetilfeller i Oslo og 8 nye smittetilfeller i bydelen. Det er nå 50 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 260 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter.

Antall smittede per 100 000 innbygger i bydelen er nå 141. Bydelen med lavest smittetrykk er Ullern med 97 smittetilfeller per 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 356 smittetilfeller per 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 64, tilsvarende tall forrige fredag var 91. Smittetrenden er nå synkende i Oslo, men de siste dagers utvikling på bydelsnivå gjør at vi nå har svakt stigende smittetrend i bydelen.

Det ble i går vaksinert 452 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn prioriteringsgruppe 8. og kontakter 59-åringene. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref