Status for koronavirus og vaksinasjon 19/5

Det ble i går påvist 72 nye smittetilfeller i Oslo og 9 nye smittetilfeller i bydelen. Det er nå 38 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 270 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter.

Antall smittede per 100 000 innbygger i bydelen er nå 141. Bydelen med lavest smittetrykk er Vestre Aker med 95 smittetilfeller per 100 000 innbygger. Søndre Nordstrand er nå bydelen med høyest smitte med 304 smittetilfeller per 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 66, tilsvarende tall forrige onsdag var 101. Smittetrenden er nå synkende i Oslo og bydelen.

Figuren under viser hvordan smitten har endret seg fra forrige uke (den oransje linja). Smitten synker i de fleste bydeler. Bydel Søndre Nordstrand, Bydel Østensjø og Bydel Ullern har imidlertid en svak økning i smitten. Bydel Bjerke og Bydel Grünerløkka ser store reduksjoner i smittetrykket.

Det ble i går vaksinert 281 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn prioriteringsgruppe 8. og kontakter 59-åringene. Vi når ikke alle med smartvarsler, og kontakter de vi ikke oppnår kontakt med på telefon.

Dersom du ennå ikke er kalt inn til vaksinering kan du registrere interesse. På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. Registrer interesse på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref