Status for koronavirus og vaksinasjon 11/6

Siden forrige rapportering 8.6. er det oppdaget 174 nye tilfeller av koronavirus i Oslo og 39 nye tilfeller i Bydel Nordstrand. Det ble i går oppdaget 53 nye smittetilfeller i Oslo og 13 i Bydel Nordstrand. Det er nå 91 personer som er i isolasjon i bydelen på grunn av en aktiv covid-19 infeksjon. Samtidig er 246 personer i karantene som en følge av at de er nærkontakter. Mye av den avdekkede smitten i Oslo de siste dagene kan knyttes til smitteutbrudd blant elever på videregående og russen.

Antall smittede pr. 100 000 innbygger i bydelen er nå 192. Dette gjør Bydel Nordstrand til bydelen i Oslo med tredje høyeste smittetrykk. Bydelen med lavest smittetrykk er Grorud med 44 smittetilfeller pr. 100 000 innbygger. Vestre Aker er nå bydelen med høyest smitte med 305 smittetilfeller pr. 100 000 innbygger.

For Oslo er gjennomsnitt antall smittede siste 7 dager nå 67, tilsvarende tall forrige fredag var 69. De siste dagers utvikling i smitten gir utslag på smittetrenden. I Oslo ser vi nå tilnærmet flat smittetrend, mens smittetrenden for Bydel Nordstrand er økende.

Det ble i går vaksinert 299 personer ved Nordstrand vaksinesenter. Vi kaller nå inn de siste i prioriteringsgruppe 9, samtidig som vi kaller inn aldersgruppa 18-24 år. Dersom du enda ikke har meldt interesse for å ta vaksine ber vi deg gjøre det på: https://www.oslo.kommune.no/koronavirus/koronavaksine/registrer-at-du-vil-ta-koronavaksinen/#gref

På denne måten sikrer du at vi har rett kontaktinformasjon og kan kontakte deg med smartvarsling. På forhånd takk for hjelpa!