Bydelsprisen 2022, juryens begrunnelse.

Karen Johanne Strømstad er daglig leder for Nordstrand Kulturarena. Fra Kulturarenaen kun var en enkel skisse, har Karen Johanne vært primus motor for å få på plass en arena hvor bydelens barn, unge og voksne kan samles om kultur og felles opplevelser.

Hun har over tid vært en av de sterkeste pådriverne for etableringen av arenaen i det fraflyttede bydelshuset på Sæter, og juryen har lagt vekt på den avgjørende betydningen hun har hatt for at Nordstrand Kulturarena ble en realitet.

Hennes engasjement og stå-på-vilje har resultert i et bredt kulturtilbud i bydelen. I et kulturhus med lav terskel og høyt under taket kan barn og unge få prøve seg i ulike aktiviteter innen sang, musikk, dans og teater.

Kjelleren rommer bydelens nye fritidsklubb, «243». Karen Johanne finner plass til kursvirksomhet og kunstutstillinger, konserter, litteratur og kreative verksteder. Juryen ser fram til fortsettelsen og arenaens ambisjon om å være en samlingsplass på tvers av generasjoner.  

Karen Johanne får Nordstrands bydelspris for innsatsen, engasjementet og for den betydningen hun har hatt og kommer til å ha for våre lokale kulturaktiviteter framover. Hun har et stort hjerte for bydelens barn og unge spesielt og som hun selv sier «det er bedre å bygge barn enn å reparere voksne».

Vi gratulerer Karen Johanne med prisen og ønsker lykke til med det videre arbeidet på Kulturarenaen.

F.V. Avdelingsdirektør oppvekst og velferd Bydel Nordstrand, Nina Kristine Lyng. Nestleder i bydelsutvalget, Einy Langmoen (MDG). Vinner av bydelsprisen: Karen Johanne Strømstad, og Gerd Eva Thoresen.

Foto: Kim Erik Strøm